En Drøm Realisert: Reisen Fra Flyktning Til Advokat

I hjertet av min barndom, på første skoledag, skilte jeg meg ut som den eneste som ønsket å bli advokat. Mens mine jevnaldrende drømte om å bli leger, ingeniører eller lærere, var min lidenskap rettet mot rettssalen. I mitt hjemland, hvor demokrati var en sjeldenhet, var advokatyrket en mindre reist vei.
En Drøm Realisert: Reisen Fra Flyktning Til Advokat

Skjebnen tok meg og min familie til Norge som flyktninger da jeg var 16 år gammel. Til min store skuffelse støttet ikke mine foreldre, spesielt min far, mitt ønske om å forfølge advokatdrømmen. Han håpet på en dag å kunne vende tilbake til hjemlandet og mente at en juridisk utdanning ville være meningsløs i denne konteksten. Derfor endte jeg opp med å studere helsefag.

 

Ved 20 års alder ble livet kastet ut av kurs i en bilulykke, og jeg ble påført alvorlige og varige skader. Denne dramatiske hendelsen endte imidlertid opp med å være en velsignelse i forkledning. Nå tvunget til å revurdere min utdanningsvei, kunne jeg endelig følge drømmen min om å studere jus, selv om usikkerheten var til stede.

 

Skjebnen tok en ny vending da jeg møtte Advokat Anne Hazeland, mitt idol og senere mentor. Hun representerte meg i erstatningssaken etter bilulykken. Møtet med Anne ble et vendepunkt som fjernet all tvil – jeg ville bli advokat, akkurat som henne. Hennes skarpe intellekt, omsorgsfulle natur, dybdekunnskap og direkthet inspirerte meg.

 

Til tross for motstand fra offentlige instanser som nav, fastleger, sykehus og spesialister, støttet Anne meg urokkelig. Hun ga meg selvtillit til å forfølge advokatdrømmen min, til tross for mine fysiske utfordringer. I 2004 begynte jeg jusstudiet ved Universitetet i Oslo. Gjennom sykehusbehandling og alle hindringer som kom min vei, klarte jeg å fullføre utdanningen i 2009.

 

Uteksaminert, opprettholdt jeg kontakten med Anne og begynte å jobbe hos politiet i 2009. I 2022, etter å ha opparbeidet meg erfaring, startet jeg min karriere som advokatfullmektig. Et magisk øyeblikk skjedde da jeg oppdaget at Anne søkte etter en advokatfullmektig. Selv om jeg trivdes i min nåværende stilling, grep jeg øyeblikkelig muligheten.

 

Nå, i dagens virkelighet, lever jeg drømmen min hos Advokat Anne Hazeland i advokatfirmaet Hazeland AS. Hun er ikke bare min mentor, men også min arbeidsgiver. Jeg ser frem til å suge til meg hennes visdom og erfaring, og jeg er begeistret for å være en del av hennes team. Å jobbe med mitt store idol er ikke bare en karrieresuksess, men en personlig triumf. Jeg ser frem til å skape en bemerkelsesverdig fremtid i rettens tjeneste sammen med henne.

 

- Dalia Armada